Een klein gebaar 3e graad

Een klein gebaar 3e graad

Rituelen in het leven van kinderen

Met Een klein gebaar onderzoek je gebaren met jonge kinderen en geef je ze een betekenis. Je leerlingen leren ook ontdekken hoe deze gebaren in de wereld betekenis krijgen, in de actualiteit en in de grote tradities.

Een klein gebaar bestaat uit een reeks van kaarten per graad. Op de kaarten staan ongeveer 30 gebaren afgebeeld die de kinderen kunnen verkennen en inoefenen. Aan de kaartenreeks zijn ook impulsen gekoppeld voor in de klas.

De kaarten kunnen flexibel worden gebruikt, individueel of in groep. Ze kunnen deel uitmaken van een rituelenkoffer in de klas en ondersteuning geven als kinderen zelf een ritueel willen maken of een bestaand ritueel beter willen leren begrijpen.

Er zijn twee centrale fases in het project: een inzichtsfase en een handelingsfase. Aan ieder gebaar is er ook een impuls gekoppeld die toont hoe het gebaar betekenis krijgt in de wereld. Zo kan er in twee bewegingen gewerkt worden met de kaarten en de impulsen: van binnen naar buiten en vanuit een impuls uit de wereld naar de eigen ervaringen en belevingen toe bij ieder kind.

Een klein gebaar 3e graad
Een klein gebaar 3e graad
39,00 €

Specificaties

Valérie Kabergs
311459
9789464451252
10,5 x 10,5 cm
set kaarten met ring
23/06/2022
EDITIONS AVERBODE|ERASME S.A.
Godsdienst
5e leerjaar , 6e leerjaar
Leerkrachtenmateriaal
Een klein gebaar
Reekscover

Over deze reeks

Gebaren zijn overal aanwezig in ons dagelijks leven. Door stil te staan en je meer bewust te worden van wat gebaren met je doen, kunnen ze betekenis krijgen in rituelen.

Met Een klein gebaar onderzoek je gebaren met jonge kinderen en geef je ze een betekenis.