Samen smaakt naar meer: ILC-project 1e graad

Samen smaakt naar meer: ILC-project 1e graad

Klaar voor het feest?

Met onze drie interlevensbeschouwelijke pakketten leren de kinderen, doorheen de verhalen en de ontmoetingen met de personages die samen aan tafel gaan, elkaar beter kennen. Ze maken kennis met zeven kinderen en hun zes families, die elk staan voor een andere levensbeschouwing en cultuur. Ze komen te weten wat hen inspireert en wat van bijzondere betekenis is voor hen. De kinderen staan ook stil bij de eigen ervaringen. Doorheen de activiteiten krijgen ze de kans om in ontmoeting te gaan met elkaar.

Via de verhalen van de families komen verschillende waarden aan bod. De kinderen ontdekken de betekenis van deze waarden in de leefwereld van de verschillende personages. Ze worden ook uitgenodigd om te reflecteren over de eigen beleving van deze waarden. Zo ontwikkelen ze verder hun interlevensbeschouwelijke competenties.

In Klaar voor het feest? ligt de nadruk op het samen spelen en ontdekkend leren van elkaar. De impulsen zijn opgebouwd rond zes centrale verhalen die samenkomen in een groot spelbord. De verhalen komen tot leven door middel van het spel zelf, interactieve kijkprenten en geluidsfragmenten.

Samen smaakt naar meer: ILC-project 1e graad
Samen smaakt naar meer: ILC-project 1e graad
45,00 €

Specificaties

309237
9782808137263
EDITIONS AVERBODE|ERASME S.A.
Godsdienst
1e leerjaar , 2e leerjaar
Methode , Aanvullende materialen
Sterren aan de hemel
Reekscover

Over deze reeks

Godsdienstmethode voor de lagere school.

Sterren aan de hemel laat kinderen op een eigentijdse, creatieve en muzische manier kennismaken met het christelijk verhaal. Daarbij vertrekken we van Bijbelverhalen, die de basis vormen voor een steeds terugkerend leerproces: “verkennen-verdiepen-verwerken”.